X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un rîu din Noua Zeelandă beneficiază de drepturile omului

17 mar. 2017,, 02:00   Externe
1884 0

Rîul Whanganui din Noua Zeelandă, al treilea ca mărime din țară, a fost primul rezervor de apă din lume, care a primit aceleași drepturi legale ca și omul.

Tribul local Maori a luptat pentru recunoașterea egalității omului și a rîului timp de 140 de ani. „Considerăm rîul drept un strămoș de-al nostru, sîntem un întreg, așa că am făcut totul în acest sens”, i-a relatat publicației Gerrard Albert un reprezentant al Maori, care a susținut negocierile cu Parlamentul țării.

Legea a intrat în vigoare miercuri, 15 martie. Noul statut al rezervorului înseamnă că prejudiciul cauzat lui este egalat cu prejudiciul cauzat tribului. Whanganui a primit, de asemenea, doi curatori - unul din partea Guvernului și altul din partea tribului.

A fost comunicată informația cum că acest proces a fost cel mai lung din istoria Noii Zeelande. Ziarul menționează că sute de localnici au plîns de bucurie atunci, cînd au aflat că ei au reușit să obțină recunoașterea rîului drept o ființă vie.

Autoritățile au alocat pentru renovarea rîului 80 de milioane de dolari, precum și un milion de dolari pentru crearea cadrului legislativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?