Angajata Spitalului de Psihiatrie din Bălți, reținută de ofițerii CNA (VIDEO)

Angajata Spitalului de Psihiatrie din Bălți, reținută de ofițerii CNA (VIDEO)

Șefa Blocului alimentar din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un caz de abuz de putere și delapidare a averii străine, notează NOI.md.

Femeia este bănuită că, împreună cu persoane din cadrul aceleiași instituții, ar fi organizat şi efectuat calcularea mărită a salariilor angajaților săi, iar la finele fiecărei luni, i-ar fi obligat să restituie, în numerar, o parte din banii primiți.
 
Totodată, funcţionara mai este bănuită că, împreună cu o subalternă, ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vîndut. Este vorba despre carne, brînzeturi, crupe, ouă, margarină, dar şi produse de igienă. Recent, ofițerii CNA au efectuat percheziții atît la Spitalul de Psihiatrie, cît şi la domiciliul unor suspecţi. În urma acestora, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de peste 11 000 de Euro, circa 2 000 de dolari SUA, 25 000 de lei, produse alimentare, detergenți, dar şi documente contabile şi înscrisuri de ciornă.
 
În prezent, funcţionara este reținută pe un termen de 72 de ore, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală.
 
Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 117500 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Nata pentru Ilie 17 mar. 07:28

Spitalul din Balti nare numic cu primaria si bugetul localSpitalul este finantat de compania asigurari medicale si Ministerul Sanatatii.Coordonarea,controlu financiar ,planificarea financiara inclusiv si numirea medicilor sefi se efectuiaza de Ministerul SanatatiiSi lasa Usatii sa cinta la karaoke Dar Dna Glavan sa faca regula in medicina Dar nu reforme ,incepind cu majorarea preturilor exemplu un dinte era de scos la policlinica bugetara 80 lei din 10.02.2017 180 lei

Boris 16 mar. 13:20

Asta-i Balti, ce sai faci... cum ii primarul asa si sunt fuctionarii publici.

Ilie 16 mar. 13:08

Dap dacă Usatîi cîntă la karaoke și îi este în cot de ce se întîmplă în Bălți ce voi vreți

Andrei 16 mar. 12:22

Totuși bine că Filip a început cu controalele acestea prin țară! Se descoperă niște chestii de la care ți se ridică părul pe spate!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load