Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Angajata Spitalului de Psihiatrie din Bălți, reținută de ofițerii CNA (VIDEO)

16 mar. 2017,, 10:03   Societate
6114 4

Șefa Blocului alimentar din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un caz de abuz de putere și delapidare a averii străine, notează NOI.md.

Femeia este bănuită că, împreună cu persoane din cadrul aceleiași instituții, ar fi organizat şi efectuat calcularea mărită a salariilor angajaților săi, iar la finele fiecărei luni, i-ar fi obligat să restituie, în numerar, o parte din banii primiți.

Totodată, funcţionara mai este bănuită că, împreună cu o subalternă, ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vîndut. Este vorba despre carne, brînzeturi, crupe, ouă, margarină, dar şi produse de igienă. Recent, ofițerii CNA au efectuat percheziții atît la Spitalul de Psihiatrie, cît şi la domiciliul unor suspecţi. În urma acestora, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de peste 11 000 de Euro, circa 2 000 de dolari SUA, 25 000 de lei, produse alimentare, detergenți, dar şi documente contabile şi înscrisuri de ciornă.

În prezent, funcţionara este reținută pe un termen de 72 de ore, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 117500 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?