Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Doi copii de 4 ani au rămas blocați în casă. Unde erau plecați părinții

16 mar. 2017,, 09:33   Societate
1508 0

Doi minori cu vîrsta de 4 ani, care au rămas blocați în casă, după ce părinții lor plecaseră. Astfel a fost nevoie de ajutorul salvatorilor.

Primul caz în care a fost necesară intervenția specialiștilor a avut loc într-un apartament de pe strada Zadnipru din capitală. Micuțul a rămas de unul singur în casă, întrucît mama acestuia a plecat la magazin. La întoarcere, femeia a stabilit că ușa de la intrare s-a blocat. Pentru a deschide ușa femeia a solicita intervenția specialiștilor.

Ajunși la fața locului, salvatorii au reușit în mai puțin de 20 de minute să deschidă apartamentul pentru ca mama să poată ajunge la copil. Din fericire băiatul nu a avut de suferit.

Un alt caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc într-un apartament din strada Burebista. Aceștia au fost solicitați de părinții, după ce micuțul în vîrstă de 4 ani a blocat ușa de la intrare. Mai mult, din cele spuse de părinți, unul dintre gemurile casei era deschis, iar maturii se îngrijorau de faptul că copilul ar putea cădea de la înălțime. Salvatorii au reușit în timp record să deblocheze ușa, fără ca viața copilului să fie pusă în pericol.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndemnă oamenii care au în grijă minori să nu-i lase de unii singuri în case. Mai mult, salvatorii recomandă părinților cu copii mici să verifice lacătele de la uși și geamuri,iar în cazul în care aceștia se pomenesc în situații de risc să apeleze serviciul 901.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale de la începutul anului 2017, salvatorii au efectuat 426 lucrări de deblocare a ușilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?