Guvernul va proteja interesele tuturor investitorilor străini din Moldova

Guvernul va proteja interesele tuturor investitorilor străini din Moldova

Executivul va sprijini şi va proteja interesele tuturor investitorilor străini din Moldova sau ale acelora care intenționează să investească în țara noastră.

Despre aceasta a declarat premierul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu  președintele Grawe Group din Austria, Othmar Ederer, transmite NOI.md. 

În cadrul discuţiei, premierul a remarcat activitatea pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova a Concernului Grawe, care reprezintă un investitor important din Uniunea Europeană. Totodată, şeful Executivului a menţionat că unul dintre obiectivele activităţii sale este axat pe asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri, prin asigurarea unei justiții corecte şi funcţionării eficiente a instituțiilor de combatere a corupției.

„Noi întreprindem toate eforturile pentru a crea un climat de afaceri cît mai favorabil, precum şi a atrage potenţialii investitori. În acest proces punem accent pe două elemente importante: depăşirea barierelor birocratice și crearea condițiilor confortabile pentru antreprenori prin aprobarea unor reguli clare și egale pentru toți”, a spus Filip.

La rîndul său, Othmar Ederer a apreciat deschiderea și eforturile depuse, exprimînd certitudinea unei colaborări de succes şi pe termen lung. „Intenţia companiei noastre este de a avea o activitate durabilă şi protejată în Republica Moldova, iar experienţa noastră ne permite să le garantăm clienţilor noștri deservire calitativă”, a menționat președintele Grawe Group.

În context, premierul a menţionat că este la curent cu problemele cu care s-a confruntat compania austriacă în ultimii ani. Totodată, a informat despre măsurile care au fost întreprinse, inclusiv, în vederea atragerii la răspundere a persoanelor ce se fac vinovate de prejudicierea activității Grawe în Moldova. Pavel Filip a dat asigurări că Executivul va sprijini şi va proteja interesele fiecărui investitor străin ce activează, precum și ale acelora care intenționează să investească în Republica Moldova.

Compania Grawe reprezintă un concern financiar internațional cu o componentă diversificată: bănci, companii de asigurări, companii imobiliare şi se clasează în topul primelor companii din Austria.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Radu 16 mar. 15:28

Reforme sistemice cum ar fi cea în justiție, reformă în educație, ori de multe ori investitorii vor să vină în RM, doar că nu are cine lucra, nu avem forță de muncă calificată, plus cît mai multe parcuri industriale, ZEL-uri, HUB-uri IT, etc .... creați mai întîi condiții și pe urmă protejații

Светлана Голиченко 16 mar. 15:23

Нет единого международного ( континентального) закона об ИНВЕСТИЦИОННОЙ политике - поэтому все эти обещания "обещалкиных" можно игнорировать до тех пор, пока не будут приняты межправительственные Соглашения ,- для начала вполне возможно и на основе Союза Независимых Государств, где может гарантироваться "двуязычное изложение" .... инвестиционные программы, как и финансовая состоятельность будущего инвестора должна пройти независимую экспертизу и ...регистрацию в гос.органах - вот тогда и конфликтные ситуации могут рассматриваться в оговоренных инстанциях ...на "нейтральной территории " или на территории одной из сторон конфликта для "мирного разрешения"...
2.Четкое разграничение между государственной кредитной политикой и политикой частно-государственного инвестиционного партнерства ..
Что же до предоставляемых услуг Компанией Grawe ( Австрия) - здесь есть немало "подводных камней" в самой системе страхования и документирования, которые не мешало бы отрегулировать ...и относительно интеллектуальной собственности, в частности !

Boris 16 mar. 13:27

Filip a declarat ca e gata sa discute si sa negocieze cu orice investor care e gata sa-si extinda afacerea la noi, pentru ai crea conditii cat mai favorabile.

Serviciu plătit 16 mar. 13:21

Nici nu se pune la îndoială că guvernul condus din exterior 'va proteja interesele tuturor investitorilor străini' (adică a marilor corporații).

andrei 16 mar. 12:53

Sub conducerea lui Filip nu cred că există lucruri imposibile! Dacă cineva și poate asigura securitatea investițiilor atunci acesta este doar cabinetul lui! Să ne uităm numai în urmă să facem o recapitulare la cum era RM pînă la el și după un an de conducere!

miroslav 16 mar. 12:53

pentru a ridica mai rapid Moldova de pe branci, evident este nevoie de suport extern si investitori...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load