Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Asistenții medicali din școli și grădinițe ar putea trece în subordinea Medicilor de familie

15 mar. 2017,, 18:15   Societate
3266 0

Asistenții medicali care activează în instituțiile preșcolare și de învățământ din țară ar putea trece în subordinea Centrelor Medicilor de Familie.

Deputații din Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ au înregistrat o inițiativă legislativă în acest sens pentru a garanta un control mai eficient al recepționării produselor alimentare de la agenții economici.

Proiectul a fost aprobat, astăzi, în unanimitate în cadrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Comisiei drepturile omului și relații interetnice și Comisiei agricultură și industria alimentară.

Potrivit modificărilor, cheltuielile pentru angajarea personalului vor fi acoperite din fondul asigurărilor obligatorii de asistență medicală. În prezent serviciile de sănătate a copiilor și control al calității produselor alimentare se acordă de către asistentul medical care face parte din personalul nedidactic al instituției de învățământ și se subordonează directorului. Potrivit autorilor, astfel managerul instituției poate influența decizia asistentului medical privind calitatea produselor alimentare în procesul de recepționare de către comisia de triere din care face parte și asistentul medical.

În cadrul aceleeași ședințe, deputații din cele trei Comisii parlamentare au avizat mai multe proiecte care urmează a fi dezbătute și adoptate de plenul Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?