Filip despre Interpol și Plahotniuc

Filip despre Interpol și Plahotniuc

Prim-ministrul Pavel Filip afirmă că liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ”nu are niciun fel de interdicții de a merge în vreo țară sau alta și că el poate ieși peste hotarele Moldovei în orice moment”.

Filip a declarat acest lucru, comentînd informația despre încercările Rusiei de a obține monitorizarea pe linia Interpol în raport cu Plahotniuc. Despre faptul că Moscova întreprinde asemenea încercări, Filip a vorbit în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii țărilor UE și SUA, acreditați la Chișinău.

Miercuri, 15 martie, la ceremonia de inaugurare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, Pavel Filip a răspuns la întrebarea NM în legătură cu nota Chișinăului la adresa Moscovei și despre încercările Rusiei de a obține monitorizarea Interpolului în raport cu liderul PDM. ”Nota înaintată Rusiei este foarte clară. În ea sînt descrise toate problemele cu care ne-am confruntat și chiar se explică de ce am trimis această notă. Dacă vă interesează nume, nu le voi enumera, pentru că nu este corect și va însemna imixtiune în zona informațiilor personale. Unicul lucru pe care pot să-l spun cu certitudine e că Plahotniuc nu are niciun fel de interdicții de a pleca în vreo țară sau alta. El poate trece hotarul Republicii Moldova în orice moment”, a declarat Filip.

Reamintim, Pavel Filip a avut o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice ai UE și SUA, pe data de 9 martie, cu cîteva ore înainte de a se întîlni cu ambasadorul FR la Chișinău, Farit Muhametșin. Anume acestuia, premierul și spicherul Parlamentului Andrian Candu i-au transmis nota Chișinăului în legătură cu ”abuzurile Serviciilor Speciale ale Rusiei în raport cu funcționarii moldoveni”. În comunicatul de presă al Parlamentului, emis în legătură cu acest fapt, era menționat că Rusia ”a încercat de mai multe ori să stabilească control internațional în raport cu mulți politicieni moldoveni, inclusiv, în raport cu deputații, făcînd uz de informații false și date falsificate”. Nu a fost specificat niciun nume de politicieni sau deputați.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu13 comentari

Зина 15 mar. 19:22

"у Плахотнюка нет никаких запретов на въезд в любую страну. Он может покидать Молдову в любой момент», — заверил Филип................
....... .....Ну вот пусть и ВАЛИТ на все четыре стороны и поскорее!!!!!!!!!!!
Народ Молдовы очень этого желает!!!!!!!!!!!!!!

провинциалка 15 mar. 19:34

.... у Плахотнюка нет никаких запретов на въезд в любую страну. Он может покидать Молдову в любой момент», — заверил Филип.....

--- будем надеяться, что и сам Плахотнюк с его-то новыми "погонами" истолкует эти слова и в своих личных интересах ...и не менее ответственно к своей новой должности!

miroslav 15 mar. 20:17

dosarul din Olanda, in care a fost achitat pe data de 8 martie, are mai multi ani, si pana acuma Plahotniuc a calatorit liber.. nu este clar deci din ce motive a declarat Usatii ca Plahotniuc se teme sa paraseasca tara... mai degraba are mult de lucru fiind presedinte de partidului de la guvernare...

Hariton 15 mar. 20:41

Se spune că Plaha ar avea dușmani în Rusia. Păi nu este o noutate, încă de anul trecut rușii au făcut niște reportaje despre el, numindu-l omul Americii.

Vasile 15 mar. 20:46

E straniu un lucru, de ce mereu cind Plahotniuc vine cu cite o initiativa orientata spre cetateni, brusc cineva incearca sa arunce stiri de genul celei cu sirieni?! De ce topii nu pot altfel lupta cu Plahotniuc decit prin minciuni si manipulareapopulatiei?!

вал 15 mar. 21:03

интересно каково быть первым подлецом страны многие годы,
хотя думаю он всего лишь шестерка
настоящие козырные из тени не выходят

Ion Ceban 15 mar. 21:13

Автоматчик из Бельцы сфотографиировавшийся возле мавзоленина больше боится интерпола.

Sanea 15 mar. 21:38

Is aiureli de-a lui Usatii. El viseaza sa il inchida pe Plahatniuc, pentru ca sa revina in Moldova. Se teme ca de foc de Plahotniuc, se vede clar asta.

Эмтлит 15 mar. 23:28

Домнул ну и пусть едет если нет запрета Но зная из сми давно никуда не выезжал. Канду льстит

русский 16 mar. 07:06

филипп-адвокатом что нанялся к плахе? смотри интерпол скоро за тебя возьмется....как ты конкурс проводил на поиск нефтишки расскажешь?

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu