Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Procuratura Anticorupție oferă detalii despre reținerea lui Grama

15 mar. 2017,, 15:45   Societate
7060 2

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut pentru 72 de ore, a anunțat șeful procuraturii anticorupție, Viorel Morari, comunică Noi.md.

Potrivit lui Morari, reținerea ministrului a avut loc în cadrul dosarului intentat anterior pentru însușirea ilegală a unor bunuri ce aparțin Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, localizat la Stăuceni.

”S-au stabilit circumstanțe privind comiterea unei fapte de corupție de către ministrul Agriculturii. Au fost efectuate percheziții atît la birou și la domiciliu lui, în vederea constatării anumitor documente și altor înscrisuri. Bănuiala constă în faptul primirii banilor ce nu i se cuvin pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a relatat Morari.
Oamenii legii suspectează că Eduard Grama ar fi încercat să ajute cîteva persoane cointeresate să intre în posesia a circa 9,2 hectare de teren adiacent Colegiului de Viticultură. Viorel Morari nu a precizat însă ce sume de bani ar fi primit ministrul, în schimbul favorurilor oferite.

Potrivit lui, la începutul anului 2016 a fot pornită o cauză penală pe faptul deposedării și însușirii prin escrocherie a bunurilor ce aparțin Colegiului Național de Viticultură, iar în această săptămînă dosarul a fost expediat în instanța de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?