X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mărturia cutremurătoare a bărbatului care a stat 5 ani pe nedrept la închisoare (VIDEO)

15 mar. 2017,, 15:55   Societate
5041 0

Andrei Crăciun, bărbatul care a stat 5 ani la închisoare fiind condamnat pentru un omor care nu l-a săvîrșit, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre faptul cum a fost torturat la Izolatorul de Detenţie Provizorie (IDP) al Poliției.

„Am vrut doar să scap cu viaţă, să mă scoată din Izolatorul Poliţiei şi să mă ducă mai repede la penitenciar. Nu mai puteam îndura chinurile, iar dacă nu semnam declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei, nu mă transferau”, spune Crăciun într-un interviu pentru CrimeMoldova.

Andrei Crăciun spune că Poliţia l-a găsit suspect pentru că, crima a fost comisă în via lui şi pentru că în acea zi ar fost pe acolo.

„Nu aveau probe şi ei singuri îşi dădeau seama că nu sînt vinovat. Serghei Cociorvă, care era atunci şef pe Poliţia din Chişinău, aşa şi mi-a spus, că nu sînt primul şi nici ultimul şi a mai văzut aşa ca mine, iar dacă trebuie, voi recunoaşte că l-am împuşcat pe Kennedy”, a mai spus Andrei Crăciun.

Andrei Crăciun a fost eliberat în 2012 de către Curtea de Apel Chişinău, după ce Curtea Supremă de Justiţie a transmis dosarul la rejudecare. Bărbatul a fost eliberat iniţial sub control judiciar, apoi a fost achitat definitiv.

Curtea Supremă de Justiţie a decis ca statul să-i achite lui Crăciun daune morale de 1,5 milioane de lei, bani pe care încă nu i-a văzut. Bărbatul spune că aceşti bani nu-i vor întoarce sănătatea pierdută şi anii petrecuţi în puşcărie.

Deşi Procuratura Generală a pornit încă în 2014 un dosar penal asupra aplicării torturii în privinţa lui Crăciun, abia în martie 2017, procurorul Lilian Cociu, care a gestionat dosarul, a ajuns să fie cercetat penal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?