X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Scuar arhiplin de gunoi la doar o noapte de la salubrizare

22 apr. 2013,, 16:41   Societate
3452 3
Foto: ecology.md
Șeful întreprinderii municipale "Spaţii Verzi", Eliferii Haruța, a comunicat astăzi în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei Chișinău că multor locuitori ai capitalei le lipsesc cei șapte ani de acasă, întrucît, a doua zi după salubrizare, o bună parte dintre locurile de agrement sînt invadate din nou de gunoi.

”Sîmbătă a fost salubrizat, cu implicarea voluntarilor, scuarul Miron Costin din sectorul Rîșcani al capitalei. A doua zi, duminică dimineața, urnele erau sfărîmate. Pe jos – diferite sticle aruncate. Atîta gunoi era, de parcă nu s-a salubrizat de ani de zile. Ca să menținem ordinea în scuare sau parcuri, noi trebuie zilnic să facem asemenea curățenie”, a precizat Eliferii Haruța.

În context, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat structurilor responsabile de pedepsirea celor care aruncă gunoi nemotivat pe unde nimeresc să inspecteze mai des locurile de odihnă din capitală.

”Este nevoie de o implicare mai mare a serviciilor care au în competența lor pedepsirea persoanelor lipsite de cultură. Aici nu mai este o chestiune legată de serviciile de salubrizare. Este necesară intensificarea patrulării zonelor de agrement. Să transmiteți această solicitare și colegilor de la minister”, a specificat Dorin Chirtoacă.
Potrivit Asociației ”Spații Verzi”, pe durata săptămînii precedente au participat la salubrizarea zonelor de agrement din capitală aproape 800 de persoane și au fost evacuate 174 de rute de gunoi.

Totodată, datele Poliției Municipale arată că, în ultima săptămînă, au fost înregistrate 120 de procese contravenționale, dintre care 99 vizează persoanele fizice și 18 – cele juridice. În total, de la începutul anului curent, pentru nerespectarea normelor de salubrizare au fost înregistrate peste 1800 de procese contravenționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?