X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

UPDATE Ministrul Agriculturii, REȚINUT de CNA (VIDEO)

15 mar. 2017,, 14:05   Societate
10300 3

UPDATE 13:52 Ministrul Agriculturii a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, într-un dosar de corupţie. Acesta a fost escortat la CNA pentru audieri.

Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore.

UPDATE 12:52 Ofițerii CNA și procurorii anticorupție s-au deplasat la domiciliul ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, unde efectuiază percheziții.

UPDATE 11:50 - Perchezițiile la Ministerul Agriculturii și în biroul ministrului Agriculturii, Eduard Grama continuă cu cele efectuate la domiciliul oficialului.

Eduard grama a fost surprins de jurnaliști în timp ce era condus de ofițerii CNA din birou la mașină.

Nici ministrul Eduard Grama și nici procurorul de caz nu au oferit mai multe detalii.

UPDATE 9:20 - Centrul Național Anticorupție, de comun cu procurorii anticorupție au descins în această dimineață la sediul Ministerului Agriculturii, unde efectuează percheziții. Informația a fost confirmată pentru NOI.md

“Confirmam acțiunea. În acest moment au loc percheziții în sediul Ministerului Agriculturii, in biroul ministrului, în dosarul privind tentative de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni. Mai multe detalii la aceasta etapa nu putem da” a declarat pentru NOI.md, șefa serviciului de presă a CNA, Angela Starinschi.

Percheziliile au legătura cu dosarul expediat marți în judecată, în care un grup de persoane printre care foști și actuali funcționari, avocați, juriști, un fost ministru al Justiției și alții pe parcursul anilor 2012-2016 ar fi încercat să intre în posesia a 5 bunuri imobile, ce aparţineau Colegiului Național de Vinificație, folosind decizii de judecată false.

Concret, este vorba despre: o clădire administrativă, o farmacie, un laborator, un modul de păstrare a produselor alimentare, o şură, dar şi 12 hectare de teren. În total, suma bunurilor adjudecate de inculpaţi depăşeşte cîteva milioane de lei. În urma acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că toate documentele la care făceau referire inculpaţii sînt false, începînd cu contractele de vînzare-cumpărare pînă la actele de predare primire și dispoziţiile de plată de încasare a sumelor conform contractelor de vînzare-cumpărare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?