X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Zilele Muzicii Ruseşti în Moldova

15 mar. 2017,, 09:30   Societate
1657 0

În capitala Moldovei are loc ediţia a şasea a Zilelor Muzicii Ruseşti, la care s-au înscris pentru a evolua 200 de tineri muzicieni şi interpreţi, care doresc să-şi demonstreze priceperea şi talentul.

Potrivit informațiilor Agenţiei Infotag, citînd comunicatul Serviciului de presă al Centrului Rus de Știinţă şi Cultură în RM, anul trecut la Zilele Muzicii Ruseşti au participat peste 180 de tineri muzicieni, vocalişti şi compozitori.

În documentul citat este menţionat că din raioanele Moldovei sînt gata să vină tinere talente, ca să concureze cu acei, care locuiesc la Chişinău, să demonstreze că şi în teritoriu există viaţă muzicală, de creaţie.

Zilele Muzicii Ruseşti-2017 au fost inaugurate la Centrul Rus de Știinţă şi Cultură. Juriul Festivalului vocal-interpretativ consideră că pe parcursul unei luni vor avea loc circa opt tururi, în cadrul cărora juriul profesionist, format din maeştri de concert şi interpreţi cu experienţă, în frunte cu Artistul Poporului din Moldova Petru Eşanu, va desemna laureaţii Festivalului de Muzică.

Nota informativă Infotag: în Moldova Zilele Muzicii Ruseşti sînt organizate, în mod tradiţional, de către Centrul de Cultură Rusă în RM şi reprezentanţa „Rossotrudnicestvo” în RM cu suportul Ambasadei FR în RM, Biroului Relaţii Interetnice şi Consiliului de Coordonare al conaţionalilor ruşi din RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?