Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

15 ani de închisoare inculpaților în dosarul Colegiului de Vinificație

14 mar. 2017,, 17:15   Societate
4412 0

Dosarul, în care cinci persoane care sînt învinuite de însușirea ilegală a bunurilor Colegiunului Național de Vinificație, a ajuns pe masa magistratilor, notează NOI.md.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2012-2016, învinuiţii, printre care şi fostul jurist al Colegiului, ar fi încercat să intre în posesia a 5 bunuri imobile, ce aparţineau CNVVC, folosind decizii de judecată false.

Concret, este vorba despre: o clădire administrativă, o farmacie, un laborator, un modul de păstrare a produselor alimentare, o şură, dar şi 12 hectare de teren. În total, suma bunurilor adjudecate de inculpaţi depăşeşte cîteva milioane de lei. În urma acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că toate documentele la care făceau referire inculpaţii sînt false, începînd cu contractele de vînzare-cumpărare pînă la actele de predare primire și dispoziţiile de plată de încasare a sumelor conform contractelor de vînzare-cumpărare.

Procurorii au autorizat aplicarea sechestrului asupra bunurilor, care au constituit obiectul acţiunilor de însușire și au înaintat în cadrul urmăririi penale acţiuni civile privind anularea hotărîrilor judecătorești prin care s-a dispus recunoașterea dreptului de proprietate asupra bunurilor CNVVC.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi falsificarea probelor în procesul civil, inculpaţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?