X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

49 de turiști au fost răniți în urma unei plimbări cu baloane cu aer cald

15 mar. 2017,, 02:30   Externe
2204 0

Cel puțin 49 de turiști au fost răniți după o plimbare cu trei baloane cu aer cald, care au aterizat forțat din cauza vîntului puternic în regiunea Cappadocia din provincia Nevşehir din centurl Turciei, informează publicația Hurriyet Daily News.

Cele trei baloane, ce cărau turiști, majoritatea străini, au zburat din districtul Göreme, la primele ore ale dimineții. Acestea se aflau la o altitudine mare, cînd vîntul s-a intensificat brusc, forțînd baloanele să aterizeze de urgență. Potrivit unui raport inițial, cei 49 de turiști au fost răniți la aterizare, în urma impactului dur cu solul.

Toți răniții au fost duși de urgență la spital, unii dintre ei au avut leziuni ușoare și au fost externați în timp ce alți 12 au rămas internați cu fracturi sau alte răni, însă nici unul nu se află în stare critică. „În spital, mai sînt internați 12 oameni. Trei au fracturi, în timp ce ceilalți au răni ușoare după aterizarea forțată. Nici un rănit nu se află în stare critică. Cei 12 răniți din spital sunt un grup de turiști coreeeni, a declarat Fatih Yakut, șeful spitalului privat Kapadokya.

Autoritățile locale au lansat o anchetă în acest caz. Cele trei baloane făceau parte dintr-un grup de 10 care decolaseră în același timp, iar pilotul a declarat că au fost loviți brusc de rafale de vînt și de ploi, fiind forțate să aterizeze de urgență în apropiere de satul Sofular, din districtul Urgup.

Nu e prima dată cînd are loc un astfel de incident. Luna trecută, un turist danez a murit în Cappadocia cînd un balon cu aer cald în care se afla a efectuat o aterizare forțată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?