X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Programatorii, care cîștigă sute de mii de dolari, se simt săraci

15 mar. 2017,, 04:30   Externe
3847 1

Toată lumea știe că viața în or. San Francisco, California, este foarte scumpă, dar să auzi plîngeri de la o persoană, care primește un salariu de 160.000 $ pe an, cum că abia de reușește să trăiască de azi pe mîine, par destul de neașteptate, chiar și în acest megapolis.

Anume o astfel de declarație a făcut unul dintre inginerii Twitter făcînd referire la programatorii care primesc salarii bune, dar abia de pot supraviețui pe ei în Bay Area, într-un interviu acordat The Guardian.

Inginerul locuiește cu familia sa într-o casa "foarte ieftină", pe care o închiriază contra sumei de 3000 $ pe lună.

"Am devenit inginer software nu pentru ca să o scot cumva la capăt, trăind de azi pe mîine", a declarat el, cu condiția de a-i fi asigurat anonimatul.

O poveste similară ne-a istorisit și o specialistă în marketingul digital, declarînd că ea și partenerul ei, "cîștitigă mult, dar nu-și pot permite să-și cumpere o casă".

"Acesta este locul, unde visul american nu funcționează", a adăugat ea.

Unii locuitori ai or. San Francisco au găsit o ieșire din situație, trăind într-o cutie sau într-o mașină, dar oamenii care cîștigă bani grei, este puțin probabil să ia în considerare aceste opțiuni extreme, mai ales, în cazul în care au familii.

Programatorii au fost de acord să povestească despre problemele sale cu condiția de a le fi păstrat anonimatul de teama pedepsei din partea angajatorilor săi.

Veniturile medii ale locuitorilor San Francisco constituie 88000 $. Este dificil să ne imaginăm cum o scot în capăt acești oameni, dacă programatorii care cîștigă cel puțin de 2 ori mai mult se plîng de dificultăți financiare. Pentru a economisi bani, ei trebuie să se mute la periferia Bay Area, unde prețurile sînt mai mici. Salariile nu sînt nici acolo atît de mari, dar le permit să-și acopere cheltuielile necesare.

Spre exemplu, un tehnician pe nume Michael, care a cîștigat $ 700.000 de dolari anul trecut, a renunțat la serviciu, căci a obosit. El avea nevoie de 2,5 ore, pentru a ajunge la birou, dar să-și închirieze o casă mai aproape de locul de muncă nu-și putea permite, din cauza prețurilor ridicate. De aceea, el s-a angajat la San Diego, unde cîștigă jumătate din salariul său anterior, dar are mai mult timp liber și este în stare să-și acopere cheltuielile de zi cu zi, grație nivelului mai accesibil de trai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?