X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Coreea de Nord ameninţă SUA cu „atacuri necruţătoare”

15 mar. 2017,, 03:00   Externe
3838 0

Coreea de Nord a avertizat SUA ce „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavion USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau integritatea statului nord-coreean, informează Reuters.

Coreea de Nord, care a ameninţat vecinii săi cu două teste nucleare şi cu mai multe lansări de rachete balistice încă de anul trecut, a declarat că sosirea forţelor operative speciale ale SUA face parte dintr-un „plan imprudent” de a ataca statul.

„Dacă încalcă suveranitatea şi intergitatea Republicii Populare Democrate a Coreei de Nord, armata sa va lansa atacuri extrem de precise atît terestre, ariene, maritime sau subacvatice”, informează agenţia de presă oficială a Coreei de Nord, KCNA.

SUA nu pare impresionată de ameninţări. Armata americană va deplasa drone echipate cu arme Gray Eagle MQ-1C în Coreea de Sud, a anunţat luni Pentagonul, pe fondul creşterii preocupării privind programul de înarmare nucleară a Coreii de Nord.

Pentagonul a precizat că deplasarea unei companii de drone Gray Eagle se înscrie în planul de întărire generală, pretutindeni în lume, a dotării cu drone a armatei americane.

"Nu se întîmplă doar în Coreea", a indicat purtătorul de cuvînt al Pentagonului, Jeff Davis.

În final, "toate diviziile infanteriei" americane vor trebui echipate cu cel puţin o companie de drone Gray Eagle, potrivit sursei citate. Dronele Gray Eagle MQ-1C sînt o variantă a celebrei drone americane Predator.
Acestea sînt prevăzute cu numeroşi senzori şi pot transporta până la patru rachete Hellfire pentru a lovi obiective de la sol.

O companie de drone numără 128 de oameni şi un număr neprecizat de aparate pilotate de la distanţă.

Compania din Coreea de Sud va fi desfăşurată "la începutul anului viitor", conform lui Jeff Davis.

"Dronele sînt exclusiv defensive iar noi, atît Statele Unite cît şi partenerii noştri sud-coreeni şi japonezi, vedem Coreea de Nord ca o ameninţare clară la adresa securităţii noastre", a semnalat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, într-o conferinţă de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?