Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Evoluţiile relaţiilor de prietenie moldo-finlandeze

14 mar. 2017,, 16:10   Politică
2031 0

Deputaţii Parlamentului Finlandei sînt interesaţi de crearea unui grup de prietenie cu Republica Moldova, care ar facilita schimbul de experienţă şi bune practici pe linie parlamentară.

Dorinţa a fost exprimată în cadrul întrevederii de marţi, la Helsinki, cu viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, care a salutat iniţiativa parlamentarilor finlandezi.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la Serviciul de presă al MAEIE, în cadrul vizitei sale de două zile în Finlanda Andrei Galbur a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Parlamentului finlandez, Mauri Pekkarinen, şi cu vicepreşedintele delegaţiei parlamentare finlandeze la Adunarea Parlamentară a OSCE, Kimmo Kivel.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile relaţiilor moldo-finlandeze de diferit nivel, în special, pe dimensiunea parlamentară.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău a apreciat importanţa aprofundării dialogului şi cooperării cu reprezentanţii Parlamentului finlandez în cadrul diferitelor organizaţii internaţionale precum Consiliul Europei, OSCE şi ONU.

La întrevedere a fost evocat interesul Republicii Moldova de a coopera cu Adunarea parlamentară a OSCE şi, în parte, cu parlamentarii statelor membre ale Organizaţiei în domeniile protecţiei drepturilor omului şi securităţii internaţionale, inclusiv, în procesul de reglementare transnistreană.

Potrivit comunicatului, dialogul privind aceste subiecte a fost continuat şi la întrevederea separată cu reprezentantul special în domeniul medierii al Adunării Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?