X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dosarul de învinuire a persoanelor din conducerea BNM a ajuns pe masa magistraţilor

13 mar. 2017,, 16:00   Economie
2626 0

Procurorii au finalizat şi au remis în judecată cauza penală de învinuire a patru persoane din fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Surse din cadrul Procuraturii Generale au relatat că trei persoane au fost reţinute în vara anului trecut pe faptul neglijenţei în serviciu. Acestea ar fi permis, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, spălarea unor sume imense de bani în valoare de circa 22 miliarde de dolari, printr-o bancă din Republica Moldova.

În instanţa de judecată au fost trimise persoane ce au deţinut funcţia de viceguvernator al BNM, director al Departamentului Reglementare şi Supraveghere Bancară din cadrul BNM, şef al Direcţiei control bancar şi monitorizare a activităţilor de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului a Departamentului Reglementare şi supraveghere bancară din cadrul BNM, şef-adjunct al acestei direcţii.

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura Anticorupţie, în perioada anilor 2011-2014, fiind în subdiviziunea BNM şi fiind responsabili să ia măsuri pentru a preveni spălarea banilor, inculpaţii au admis sau nu au întreprins acţiuni privind instituţia bancara supusă controlului cu periodicitatea de un an, fapt ce a generat efectuarea unor tranzacţii suspecte de peste mlrd. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice până la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?