Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Munteanu îi răspunde dur lui Sturza

13 mar. 2017,, 14:56   Politică
11010 20

Ion Sturza s-a transformat într-un fel ”replică defectă a babei Vanga”, a reacționat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, la puțin timp după criticile aduse de fostul premier guvernării, pe marginea contractului semnat cu „Frontera Resources”, notează Noi.md.

Îm replică, ministrul i-a reproșat fostului demnitar că nu face deosebire între etapa de cercetare geologică a subsolului (explorare) de cea de extragere (exploatare).

„Astăzi descopăr că un alt fost prim-ministru (care s-a transformat de cîțiva ani buni într-un fel replică defectă a babei Vanga), nu face deosebire între etapa de cercetare geologică a subsolului (explorare) de cea de extragere (exploatare). Replică pentru domnul fost prim-ministru, căruia nu-i place să locuiască în Republica Moldova, pentru că este mult prea plictisitoare pentru organismul dumnealui, dar care nu încetează să ne «fericească» cu elucubrații boemico-galoșice”, se arată în comentariul lui Valeriu Munteanu.

Ministrul Mediului a ținut să precizeze că la concesionarea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova s-a ținut cont de prevederile legale stipulate în Codul subsolului. De asemenea, funcționarul a menționat că acordul încheiat cu „Frontera Resources” este unul de explorare a rezervelor de gaze naturale și petrol, nu și de exploatare.

„Ori în contractul semnat cu compania americană vorbim doar despre redevență pentru cercetare (ce reprezintă informația obținută de companie în urma cercetărilor), nu și pentru exploatare, mărimea redevenței la exploatare va fi negociată de Guvern, peste minim cinci ani, cînd, vor fi constituite zăcămintele și transmise spre exploatare”.

Munteanu s-a arătat deranjat și de aprecierile date de Ion Sturza companiei americane, pe care a numit-o drept „mică și obscură” „Eu cred că reprezintă o lipsă totală de respect față de Guvernul SUA (reprezentat la Chișinău de dl ambasador James Pettit), să arunci cu gunoi în direcția unui investitor american, care vine pe riscul și cheltuiala sa, să cerceteze rezervele de petrol și gaze ale RM”, a adăugat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?