Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon propune adoptarea unui nou Cod funciar

13 mar. 2017,, 14:33   Economie
3760 4

Echipa președintelui Igor Dodon va elabora un nou Cod funciar, întrucît actualul cod nu reflectă realitățile existente, comunică Noi.md.

Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unei ședințe de lucru a șefului statului cu reprezentanții producătorilor agricoli și experți din domeniu. Participanții la discuții au examinat cu precădere problemele cu privire la relațiile funciare și reglementările legislative în vigoare.

„Toți au căzut de acord că actualul Cod funciar aprobat încă în anul 1991, cu toate modificările operate pe parcursul a mai bine de 25 de ani, nu mai face față realităților, fapt care tergiversează dezvoltarea relațiilor funciare și valorificarea eficientă a terenurilor agricole, care reprezintă principala bogăție a țării”, a declarat Dodon.

De elaborarea noului Cod funciar se va ocupa un grup de lucru constituit în cadrul Consiliului Economic pe lîngă președinte. Potrivit lui Dodon, după definitivarea proiectului noului Cod Funciar acesta va fi supus dezbaterilor publice cu participarea societății civile, a reprezentanților tuturor asociațiilor de producători agricoli din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?