Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

5 companii străine interesate să furnizeze locomotive CFM-ului

13 mar. 2017,, 13:45   Economie
3112 2

Cinci companii din SUA, Kazahstan, China, Spania şi Rusia au depus cereri şi oferte de participare la licitaţia privind furnizarea locomotivelor pentru Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM).

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat directorul CFM, Iurie Topală, care a refuzat să prezinte detalii, dar a promis că va anunţa cîştigătorul în decurs de o lună.

"Toţi pretendenţii s-au conformat cu cerinţele proiectului tehnic. Pe parcursul lunii urmează a fi analizate propunerile companiilor şi anunţat cîştigătorul. Termenul de implementare constituie un an", a spus el.

Infotag precizează: Proiectul de modernizarea a CFM presupune procurarea locomotivelor şi reabilitarea infrastructurii feroviare. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii au acordat credite în valoare de peste 100 mil. euro pentru implementarea proiectului. Prima parte a contractului prevede achiziţionarea a 11 locomotive diesel-electrice pentru transportarea pasagerilor şi mărfurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?