Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Democrații, convocați din nou la partid. Despre ce au discutat

13 mar. 2017,, 11:29   Politică
5052 8

Conducerea Partidului Democrat s-a întrunit astăzi în ședința săptămînală, pentru a examina agenda Guvernului pentru perioada următoare, comunică Noi.md.

În cadrul reuniunii, prim-vicepreședintele formațiunii, Pavel Filip, a cerut sprijinul politic al coaliției de guvernare pentru a stopa așa-zisa dezinformare din teritoriu cu privire la reformele implementate.

„Toată lumea vorbește despre reforme, inclusiv cei din opoziție, care spun că sînt foarte importante, după care merg și se întîlnesc cu oamenii și ne critică pentru reformele pornite de Guvern. Un exemplu este sistemul de pensii. Pe de o parte, cu toții știm că este o reformă necesară, dar care acum este criticată dur de cei din opoziție. Am venit cu solicitarea către colegii noștri din Parlament să comunice mai mult în teritoriu, pentru că percepția formată astăzi nu corespunde realității”, a relatat Filip în urma ședinței săptămînale a democraților.

O altă temă abordată la ședință se referă la proiectul „Prima Casă”, care ar putea fi lansat la sfîrșitul lunii aprilie curent. Potrivit lui Filip, acest document a fost coordonat cu FMI, iar menirea lui este de a facilita achiziționarea unei locuințe în cazul familiilor tinere.

Prim-vicepreședintele PDM a vorbit și despre necesitatea adoptării unei noi strategii naționale de dezvoltare economică pentru anii 2017-2020. Subiectul va fi pus în discuție la una dintre următoarele ședințe ale cabinetului de miniștri.

Pavel Filip a mai menționat că în atenția guvernării se află și fenomenul propagării unui comportament distructiv în rîndul adolescenților în mediul on-line, inclusiv suicidul. „Guvernul se ocupă de acest subiect de aproape un an. Problema trebuie tratată cu maximă atenție. Se iau toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să nu ia amploare”.
Totodată, în viitorul apropiat urmează a fi adoptată o decizie cu privire la unificarea serviciilor publice, prin crearea unei agenții în acest sens. Proiectul este parte componentă a reformei administrației publice centrale. „Sîntem pe ultima sută de metri pentru a obține aprobarea politică și a porni această reformă”, a relatat Filip.

Menționăm că democrații se convoacă în ședință pentru a discuta subiecte de actualitate, în fiecare zi de luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?