X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Lucrările de pe Ștefan cel Mare sînt stopate

13 mar. 2017,, 11:50   Capitala
4390 2

Lucrările de reparație a principalei artere a capitalei, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, sînt stopate deja de o lună de zile.

Direcția transport afirmă că de vină ar fi Inspecția de Stat în Construcție, relatează Noi.md.

Potrivit șefului Direcției transport, Igor Gamrețchi, condițiile meteo permit deja de două săptămîni ca să fie reîncepute lucrările de reparație a bulevardului, însă acestea au fost blocate de Inspecția de Stat în Construcție. Cei din urmă susțin că proiectul se realizează cu anumite încălcări: nu sînt respectate normele legislative privind persoanele cu dizabilități de vedere și rămîne o problemă pavajul tactil.

„Avem o reținere de o lună de zile. La moment sînt efectuate lucrări la partea electrică și se face salubrizarea și pregătirea șantierului pentru etala finală”, a declarat Gamrețchi. Mai mult, acesta susține că legea cu privire la persoanele cu dizabilități de vedere a fost adoptată la finele anului 2016, iar proiectul a fost întocmit în 2011.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut deblocarea situației cu orice preț, astfel încît bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt să fie finisat neapărat pînă la începutul verii. „Faceți ce vreți, dar deblocați situația. Noi oricum o să-l scoatem în capăt, trebuie să depunem eforturi maxime. Se vor mobiliza toți și o să facem bulevardul o mîndrie pentru întreaga republică”, a punctat Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?