X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansată ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova-Franța” ©

13 mar. 2017,, 11:07   Societate
1320 0

Pe 10 martie a fost pusă în circulație ștampila specială care marchează 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Franța.

Evenimenul a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.

Printre invitați, a fost prezent ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Vagogne, ministrul Culturii, Monica Babuc, viceministrul Afacerilor Externe Daniela Morari și directorul general adjunct al Î.S. ,,Poștei Moldovei”, Sergiu Batiușca. În cadrul lansării, oficialii au apreciat relațiile diplomatice durabile care există între Republica Moldova și Franța, dar și ștampila, care marchează aceste relații.

Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Vagogne a spus că această ștampilă reprezintă nu doar relațiile diplomatice dintre aceste țări, dar și prietenia, care a existat înainte de anul 1992. ,,Deși oficial relațiile dintre Franța și Republica Moldova au început în anul 1992 când miniștrii de atunci au făcut schimb de scrisori, Franța a avut parteneriate cu Moldova cu mult timp înainte. Mă bucur că Republica Moldova este o țară francofonă, că există numeroase proiecte și oportunități care le permit cetățenilor să învețe limba franceză și să cunoască cultura acestei țări.

Apreciez prietenia dintre statele noastre și sunt sigur că această prietenie va lansa și va dezvolta noi proiecte importante”.

Prezent la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a menționat: ,,Este o bucurie pentru mine să mă aflu astăzi aici. O bucurie de a vedea că Republica Moldova este apropiată de Franța. Avem astăzi o mulțime de proiecte de promovare a patrimoniului istoric, a cinematografiei, a artei și pot spune că aceste nuanțe sunt importante pentru cetățenii țării mele. Sper să avem o dezvoltare dinamică și în continuare.”

Viceministrul Afacerilor Externe, Daniela Morari a subliniat cât de important este ca Republica Moldova să evidențieze astfel de evenimente. „Este o onoare să fiu astăzi aici și să remarc că în toți acești ani Franța ne-a susținut. Nu putem uita despre relațiile care ne ajută să ne dezvoltăm”.

Directorul general adjunct al Î.S. ,,Poștei Moldovei”, Sergiu Batiușca a menționat că în 2017 Poșta Moldovei își propune să lanseze mai multe obiecte filatelice, care marchează 25 de ani de relații diplomatice dintre Moldova și alte state.

La sfârșitul evenimentului oficialii prezenți au aplicat ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Franța” pe plicuri.

Menționăm că în luna ianuarie au fost tipărite două plicuri, care includ toate statele cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992. Astfel, de la începutul acestui an au fost lansate zece ștampile cu obliterare specială cu ocazia aniversării unui sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova cu mai multe țări ale lumii.

Următoarea ștampilă care va fi lansată va marca relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?