X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Concertul jubiliar care a încheiat Festivalul „Mărțișor”

11 mar. 2017,, 17:45   Societate
3233 0

Concertul jubiliar „Noroc” a încheiat ediția din anul acesta a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.
Concertul a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” pe 10 martie, informează NOI.md.

În cadrul spectacolului au evoluat nume notorii ale estradei naționale, personalități care de-a lungul a 50 de ani au activat în cadrul Formației „Noroc”. Printre aceștia s-au numărat: Lidia Botezatu, Ion Suruceanu, Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, frații Irina și Anatol Bivol, Ricu Vodă și Gheorghe Țopa.

La fel, la eveniment a fost comemorat fondatorul formației – regretatul muzician și compozitor Mihai Dolgan, care în luna martie ar fi împlinit 75 de ani.

Formația „Noroc” a fost înființată în anul 1967. O perioadă, în anii 1974-1985, formația a fost redenumită în „Contemporanul”, după care a revenit la denumirea inițială „Noroc”.

În prezent, Formația „Noroc” are o componență nouă, membrii căreia sînt interpretul Radu Dolgan – director artistic, compozitorul Liviu Știrbu – director muzical, soliștii-vocaliști Lidia Botezatu, Margaretta și Serj Kuzenkoff, dar și alți instrumentişti de valoare din țara noastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?