X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Olanda interzice aterizarea avionului ministrului turc de externe

11 mar. 2017,, 15:15   Externe
1893 0

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a atras atenția că se va deplasa sîmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susținere a schimbărilor constituționale pentru întărirea puterilor prezidențiale în Turcia, transmite AFP.

"Autoritățile turc au amenințat public cu sancțiuni. Acest lucru face imposibilă căutarea unei soluții rezonabile", a precizat guvernul într-un comunicat.

"De aceea, Olanda a transmis că retrage drepturile de aterizare" pentru avionul ministrului turc, se mai menționează în comunicat.

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, șeful diplomației turce a spus că își menține intenția de a merge în Olanda sîmbătă pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, în ciuda opoziției exprimate de guvernul olandez.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sîmbătă). Vom impune sancțiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?