Protest la Guvern: Angajații Caii Ferată cer achitarea restanțelor salariale

Protest la Guvern: Angajații Caii Ferată cer achitarea restanțelor salariale

Mitingul este susținut de toate centrele sindicale naționale, membre ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.


Principala revendicare a manifestanților este achitarea, pînă la 31 martie curent, a restanțelor la salarii și compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat.

Suma datoriilor salariale s-ar ridica la 130 milioane de lei, iar soarta celor 9 800 de angajați rămâne în continuare incertă.

Alte cerințe țin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămînă, cu anularea șomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămîni lucrătoare și majorarea salariului, în legătură cu creșterea tarifelor pentru serviciile comunale, a prețurilor la mărfurile de larg consum și devalorizarea valutei naționale.

Menționăm că, nu este pentru prima dată cînd angajații de la Calea Ferată ies în stradă pentru a-și cere salariile. Pe parcursul anului trecut, ei au organizat mai multe proteste.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

ГЕОРГЕ 13 mar. 09:48

red0-тебя зомбировали на додонисты...-меняй код на гимписты!!!

------------- 11 mar. 12:24

ред ты хоть понял что написал...................... люди требуют свою зарплату им не на что жить, включи свои мозги и подумай, чине а пус пе лабе каля фератэ а молдовей.

red0 11 mar. 12:09

Nu vii rusine nu aveti nimic de lucru aveti 2 trenuri dupa cum munciti asa si salariu aveti .CFM impluta cu dodonisti care nu lucreaza dar vreau bani .Rusine .Guvern i-a masuri cu cfm are 10000 de angajati de cind era Papura voda cu 30 de ani in urma si la ziua de azi cind practic sunt 2trenuri au ramas aceaiasi DISPONIBILIZARE TOTALA SA RAMANA OAMENI CARE VOR SA MUNCEASCA NU DODONISTI

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load