X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Echipament performant pentru lichidarea accidentelor radioactive

11 mar. 2017,, 11:00   Societate
1829 0

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a primit tehnică și aparataj necesar în intervențiile pentru prevenirea și lichidarea accidentelor chimice și radioactive, notează NOI.md.

Achiziționarea acestuia a fost posibilă datorită susținerii Departamentului Apărării Statelor Unite ale Americii în Programul de cooperare în asistența pentru securitatea frontierelor și prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă.

Datorită acestui echipament Republica Moldova are posibilitate să reacționeze la lichidarea accidentelor CBRN.

Astfel, vineri la sediul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale salvatorii le-au prezentat partenerilor de Program autospecialele de intervenție cu echipament de cercetare chimică, radioactivă, echipamentul individual de protecție, pentru prelevarea și transportarea de probe, dar și cel de comunicații.
Dotarea și susținerea salvatorilor în domeniul prevenirii și lichidării accidentelor chimice, biologice, radioactive și nucleare a fost posibilă în urma Acordului dintre Departamentului Apărării al SUA și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind cooperarea în oferirea asistenței pentru securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?