Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

500 de euro – ”taxă de protecție” pentru comercianții ilegali de aur

10 mar. 2017,, 13:30   Societate
2234 0

Trei poliţişti din cadrul Direcţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI ar fi estorcat cîte 500 de euro lunar, timp de doi ani, drept taxă de protecţie, notează NOI.md.

Potrivit actului de învinuire, întocmit de Procuratura Anticorupţie, în perioada anilor 2015-2017, poliţiştii pretindeau şi primeau banii lunar drept „taxă de protecţie” de la persoane care comercializau ilicit metale şi pietre preţioase pe bd. Ştefan cel Mare din capitală, în preajma magazinului ”Aureola”.

Pentru aceste sume de bani, poliţiştii se angajau să nu iniţieze cauze penale de contrabandă şi practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător. Unul dintre învinuiţi îşi masca acţiunile sale ilegale prin iniţierea selectivă a procedurilor contravenţionale, cu sancţionarea prin aplicarea unor amenzi nesemnificative, iar în cazul plîngerilor din partea petiţionarilor pe faptul dat le explicau modalitatea atacării acestora pe cale civilă.

În privinţa persoanelor ce puneau în circulaţie metalele preţioase este iniţiată o cauză penală pentru corupere activă, acestea fiind reţinute pentru 72 de ore. Mai mult ca atît Procuratura Anticorupţie urmează să se autosesizeze şi pe alte fapte în care există o bănuială rezonabilă privind săvîrşirea infracţiunilor de contrabandă cu metale preţioase şi desfăşurarea ilegală a activităţii de antreprenoriat.

Actualmente, unul dintre poliţişti este anunţat în căutare, iar persoanele care au dat mită sînt învinuite de corupere activă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?