X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Voronin, despre nota expediată Rusiei de către guvernare

10 mar. 2017,, 10:58   Politică
18556 13

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este de părere că autoritățile s-au pripit atunci cînd au expediat o notă de protest conducerii Federației Ruse, comunică Noi.md.

Potrivit politicianului, înainte de a semnala public abuzurile comise în raport cu demnitarii moldoveni, autoritățile trebuiau să investigheze fiecare caz în parte și să clarifice problemele împreună cu instituțiile responsabile din Federația Rusă. În opinia lui Voronin, ceea ce se ascunde în spatele acestui scandal diplomatic "este foarte periculos".

"Sînt convins că ați avut un anumit scop, dar ați făcut totul invers. La început trebuia de investigat aceste lucruri, apoi de pregătit această informație, de discutat problema cu Consiliul Suprem de Securitate, alte instituții și apoi de făcut aceste declarații. Dvs. ați descoperit doar vîrful icebergului, ce se află mai jos este foarte și foarte periculos. Solicit să nu tărăgănăm aceste lucruri. Să contactați instituțiile din Federația Rusă, să clarificați ce se află sub aceste vîrf de iceberg. Este o situație periculoasă pentru Moldova, dar mai ales pentru unele personalități din Republica Moldova", a explicat Vladimir Voronin.

"Instituțiile noastre au reușit să se uite puțin mai adînc și din cauza asta au fost întreprinse acțiunile de ieri", a explicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Și liberal-democrații au comentat decizia guvernării. "Nu cunoaștem conținutul acestei note informative, dar el trebuie făcut public. Nimeni nu contestă faptul că Republica Moldova trebuie să aibă relații bilaterale bune cu toate țările, dar nu ne dorim ca cineva să ne trateze ca frate mai mare", a declarat șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?