Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: Nu voi semna decretul privind trecerea la sistemul uninominal

10 mar. 2017,, 10:13   Politică
3927 16

Șeful statului este categoric împotrivă trecerii la sistemul electoral uninominal, inițiat de democrați, și susține că nu va semna decretul respectiv, chiar dacă această decizie va fi adoptată de majoritatea deputaților.

El a declarat acest fapt jurnaliștilor.

– Sînt categoric împotriva proiectului de trecere la sistemul electoral uninominal prezentat de democrați. Mai mult, vă voi spune că chiar dacă acest proiect va fi adoptat în parlament prin voturile a 51 de deputați, și nu voi semna Decretul privind promulgarea acestei legi. Este poziția mea categorică și ea nu se va schimba, a spus el.

Totodată, șeful statului și-a expus viziunea asupra faptului căror schimbări, în opinia lui, urmează să fie supus sistemul electoral din Moldova.

- În primul rînd, noi trebuie să asigurăm votul diasporei. Cunoaștem că la ultimele alegeri au fost deschis un număr insuficient de secții de votare și nu toți au putut vota atît în Vest, cît și în Est.

În afară de aceasta, noi trebuie să le oferim posibilitatea și locuitorilor Transnistriei care, de asemenea, sînt cetățeni ai Moldovei, să participe la viața politică a țării și să fie reprezentați în Parlament, a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?