X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un moldovean a stat cinci ani după gratii pe nedrept, dar i s-a făcut dreptate

10 mar. 2017,, 08:30   Societate
3847 1

Un angajant al Procuraturii municipiului Chișinău, care anterior a instrumentat omorul dublu de la Durlești din anul 2007 și care prin acțiunile sale a pus ilegal sub învinuire o persoană nevinovată, a fost suspendat din funcție printr-un ordin al procurorului general Eduard Harunjen.

„Prin hotărîrea Consiliului Superior al Procurorilor, a fost acceptat demersul meu de suspendare din funcție a unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, care este cercetat penal într-o cauză penală pornită în vara anului 2016”, a declarat Harunjen în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Harunjen, probele acumulate pînă acum pe numele procurorului relevă faptul că acesta ar fi admis încălcări majore.
„Procurorul respectiv a investigat cîndva cazul omorului de la Durlești și prin acțiunile sale a pus ilegal sub învinuire o persoană nevinovată care s-a aflat mai mult de cinci ani și jumătate în închisoare”, a subliniat sursa citată.
De asemenea, acesta a mai adăugat că persoana care a stat pe nedrept mai bine de cinci ani în închisoare a fost reabilitată, iar statul a fost nevoit să-i plătească un prejudiciu moral de 1,5 milioane de lei.

Menționăm că bărbatul care a stat în închisoare pe nedrept mai bine de cinci ani este Andrei Crăciun. Acesta a fost eliberat în anul 2013, dar fusese condamnat la 21 de ani de închisoare pentru că ar fi împușcat două persoane la Durlești, una dintre care mortal.

Procurorul Ion Caracuian a specificat pentru Ziarul NAȚIONAL că această crimă a avut loc în 2007, doi bărbați fiind împușcați într-o plantație de vie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?