X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Secretarul general al NATO vrea mai multe femei în armatele naționale

10 mar. 2017,, 02:30   Externe
1953 1

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, ieri, că securitatea aliaților s-ar îmbunătăți dacă ar include femei în condiții de egalitate în instituțiile de apărare și în armatele naționale, domeniu în care au avut loc progrese, dar mai este încă de parcurs „un drum lung”.

„NATO va fi o alianță mai bună, vom avea o apărare mai bună, vom lua decizii mai bune, atunci cînd vom fi capabili să recrutăm atît bărbați, cît și femei”, a declarat Stoltenberg.

Stoltenberg, care pe cînd era prim-ministru al Norvegiei a numit femei în postul de ministru al apărării şi a prezidat anterior o comisie guvernamentală despre felul în care bărbaţii pot contribui la egalitatea în drepturi a femeilor, a insistat că NATO „trebuie să joace un rol în promovarea egalităţii de gen”, scrie Agerpres.

„Sînt fericit să văd că în NATO facem progrese, încă mai avem un drum lung de parcurs, dar la ultima reuniune a miniştrilor apărării (din februarie - n.r.), 25% dintre miniştri erau femei şi acest lucru nu s-a mai întîmplat niciodată în trecut. Cu cîţiva ani în urmă acest lucru era inimaginabil”, a comentat Stoltenberg.

„NATO este o organizaţie care obişnuia să fie controlată complet de către bărbaţi (...) În anii 1950 şi 1960, dacă priviţi fotografiile, se puteau vedea doar bărbaţi aşezaţi care fumau trabucuri”, a glumit politicianul norvegian. În prezent, circa 40% dintre angajaţii Alianţei Nord-Atlantice sînt de sex feminin, deşi nu sînt tot atît de multe femei în funcţiile de conducere, a recunoscut el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?