X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip reacționează la solicitările angajaților CFM

9 mar. 2017,, 16:47   Societate
4061 10

Șeful executivului a cerut Ministerului Transporturilor să pregătească un plan de reorganizare a Căii Ferate a Moldovei și să-l aducă la cunoștința angajaților întreprinderii, comunică Noi.md.

Pavel Filip a îndemnat autoritățile responsabile să mențină un dialog constant cu angajații, întrucît, spune el, problemele de la CFM "vor fi soluționate în timp". Premierul a menționat că restanțele salariale ar putea fi achitate din banii alocați de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare.

"Ar fi bine ca în timp de zece zile să veniți cu un plan concret de acțiuni, să vedem ce facem ca să deblocăm această situație de la Calea Ferată. Avem finanțatori care sînt gata să ne ofere acești bani pentru reorganizarea întreprinderii și optimizarea personalului. Aștept o abordare foarte serioasă și vineri să avem acest plan. Comunicați cu cei de la Calea Ferată, ei trebuie să înțeleagă că avem un plan de reorganizare și în timp aceste probleme vor fi rezolvate", a relatat Filip.

Menționăm că, potrivit Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova, suma datoriilor salariale acumulate la CFM este de aproximativ 130 de milioane de lei. Angajații întreprinderii cer achitarea salariilor pînă pe 31 martie curent, dar și compensarea pierderilor cauzate de aceste întîrzieri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?