X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Deponenții BEM vor putea depune cererile pentru indexare la „Poșta Moldovei”

9 mar. 2017,, 16:00   Economie
3257 0

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o serie de modificări privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor la „Banca de Economii”, comunică Noi.md.

Potrivit modificărilor, Î.S. „Poșta Moldovei” va recepționa cererile pentru indexare și va achita sumele stabilite. Pentru a beneficia de indexare, deponenții vor trebui să prezinte actul de identitate și informația privind conturile deschise pînă la data de 1 ianuarie 1992. În cazul pierderii libretelor de economii, solicitantul va depune o cerere la „Banca de Economii”, care se află în proces de lichidare, pentru căutarea informațiilor necesare.

Totodată, au fost precizate funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor. Aceasta va stabili condițiile și termenele de depunere a cererilor, precum și categoria de vîrstă a deponenților care vor beneficia de indexare în anul curent.

De asemenea, Comisia va examina informația prezentată de „Banca de Economii” și va determina sumele ce urmează a fi transferate către ÎS „Poșta Moldovei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?