X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

1,1 milioane de euro pentru consolidarea Agenției Medicamentului

9 mar. 2017,, 16:05   Societate
2251 1

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) din Moldova va beneficia de 1,1 milioane de euro – bani europeni, alocați pentru consolidarea instituției, informează NOI.md.


Astăzi, în cadrul unei conferințe, a fost lansat Proiectul Twinning „Consolidarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a Repulicii Moldova ca agenție de reglementare în domeniul medicamentelor, dispozitivelor medicale și activității farmaceutice”.

Proiectul prevede că 47 experți din Lituania și Polonia vor acorda asistență AMDM în dezvolatarea abilităților practice în domeniul reglementării și supravegherii pieții farmaceutice și dispozitivelor medicale, conform standardelor europene.

Prezent la conferință, directorul AMDM, Vladislav Zara a menționat:

„Grație implementării acestui proiect, AMDM își va consolida activitatea în materie de studii clinice, vigilență, înregistrarea medicamentelor și dispozitivelor medicale, distribuirea acestora, precum și în domeniul autorizării activității farmaceutice. La fel, proiectul prevede consolidarea și racordarea cadrului de reglementare în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale, precum și pregătirea AMDM pentru aderarea la Comunitatea Agențiilor de Reglementare în calitate de partener cu drepturi egale”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?