Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Nereguli depistate la reabilitarea R6 M1-Ialoveni

9 mar. 2017,, 15:15   Societate
1815 0

Problemele înregistrate la implementarea contractului de reabilitare a porțiunii de drum R6 M1-Ialoveni, km 0+000 – km 6+550, urmează să fie soluționate pînă în aprilie 2017, notează NOI.md.

În acest context, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor au semnat un Plan de Acțiuni detaliat cu antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor, PatstroyJSC, în prezența viceministrului, Vitalie Rapcea.

În conformitate cu documentul semnat, Patstroy JSC își asumă responsabilitatea ca pînă în decembrie 2017 să finalizeze toate lucrările de reabilitare pe acest tronson de drum, cu o lungime de 6, 55 km. În document au fost incluse măsurile care vor fi întreprinse lunar de antreprenor, inginer și beneficiar, și care vor fi supuse unei monitorizări publice.

În acest sens, viceministrul Vitalie Rapcea a declarat că în cazul în care compania va eșua în a înregistra rezultate în conformitate cu Planul semnat, atunci contractul va fi reziliat imediat. În același timp, viceministrul a salutat aportul de 2 mil. lei, oferiți din bugetul propriu de directorul SK13 Patstroy, dl Katchamakov, dar a subliniat că fără o infuzie masivă de lichidități din partea companiei, Planul semnat nu va putea fi implementat.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că la 18 septembrie 2015 a fost semnat Contractul de reabilitare a drumului național R6 M1-Ialoveni, pe o lungime de 6,55 km. Termenul limită de executare a lucrărilor era preconizat pentru luna ianuarie 2018. Valoarea contractului este de cca 9 mil. euro.

Ministerul a semnat planuri de măsuri cu companiile a căror contracte sînt în întîrziere. Compania bulgară este unica a cărei contract nu este în întîrziere, dar pentru care s-a decis aplicarea aceleiași abordări de monitorizare publică a implementării, ca și în cazul companiilor de construcții cu contractele de lucru cu termen depășit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?