Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon, îngrijorat de semnarea unui acord între Moldova și „Frontera Resources”

9 mar. 2017,, 10:50   Economie
7296 17

Semnarea unui contract de colaborare între Guvernul Republicii Moldova și compania americană „Frontera Resources” a fost criticată de președintele Igor Dodon, informează Noi.md.

Șeful statului a convocat astăzi o ședință de lucru pe marginea acestui subiect și a solicitat informații complete de la Guvern cu privire la acordul semnat. Potrivit lui Dodon, în mai multe state, colaborarea cu „Frontera Resources” a generat numeroase probleme.

„Sînt foarte îngrijorat de informațiile care au apărut în mass-media cu privire la semnarea de către Guvernul Republicii Moldova și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare. În context se menționează despre concesionarea a circa 40% din teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 50 de ani. Știu, de asemenea, că pe lîngă aspectele conceptuale a unui astfel de contract, în raport cu această companie au existat numeroase probleme în diferite state”, a declarat Dodon.

Demnitarul a precizat că subiectul este în proces da analiză, iar Președinția își va prezenta în scurt timp poziția desfășurată la acest subiect.

Menționăm că săptămîna trecută premierul Pavel Filip și directorul executiv al companiei „Frontera Resources” din SUA, Steve Nicandros, au semnat așa-numita Declaraţie de colaborare privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea, din sudul Republicii Moldova. Compania s-a angajat să investească în Moldova peste 6 milioane de dolari în următorii cinci ani, cu potenţial de creştere la 50-100 milioane, în cazul în care investiția va fi de succes. Totodată, investitorul va crea aproximativ 300 de locuri de muncă, spun reprezentanții Guvernului.

„Frontera Resources” este o companie internațională de explorare și producție de petrol și gaze naturale, înființată în 1996. Prioritatea companiei este identificarea oportunităților și operarea pe piețele emergente din Europa de Est în jurul Mării Negre.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?