X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fostul premier al României comentează declarațiile Maiei Sandu

9 mar. 2017,, 10:06   Politică
9772 17

Fostul prim-ministru al României Victor Ponta dezminte informația făcută publică de liderul PAS, Maia Sandu, precum că banii din România ar fi ajuns la prietenii PSD-ului din Chișinău, adică la democrați, notează Noi.md.

Victor Ponta le-a recomandat partidelor din Moldova să nu se implice în luptele politice interne din România.

”În primul rînd eu am zis public că nu l-aş fi susţinut pe domnul Dodon în calitate de preşedinte, dar nu aş fi susţinut nici pe Maia Sandu, şi bine am făcut, vă dau un exemplu: am văzut o declaraţie a doamnei Maia Sandu, care zicea: «Banii din România au ajuns la prietenii PSD-ului în Moldova». Deci, PSD o susţinea şi ea lupta cu PSD-ul. Moldova, nu trebuie să vă băgaţi în bătăliile interne din România, pentru că vă băgaţi degeaba. Trebuie să fiţi prieteni cu toţi. Al doilea lucru: poziţiile domnului Dodon cu atît mai mult trebuie să ne facă să înţelegem că partenerul României aici la Chişinău este actualul Guvern, care s-a ţinut de promisiuni”, a declarat Ponta într-un interviu pentru Publika TV.

Fostul premier al României mai este de părere că Republica Moldova nu va adera prea curînd la Uniunea Europeană, dar nu din vina guvernării de la Chișinău.

”UE nu mai primeşte noi membri, după Croaţia. Ar trebui să încercaţi, şi asta cred că face Guvernul actual, să strîngeţi relaţiile economice, relaţiile politice, instituţionale, adică să faceţi din Republica Moldova o societate care să ia standardele pozitive, cele bune din Europa”, a remarcat Victor Ponta.

Menționăm că liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, declara anterior că democrații sînt partenerii Partidului Social Democrat de la București, iar banii alocați de Guvernul român au ajuns la „prietenii PSD din Chișinău”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?