X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fostul premier ucrainean: În 2014, cei de la Kiev erau gata să vîndă Crimeea Rusiei

8 mar. 2017,, 23:00   Externe
17536 4

Presa din Ucraina a difuzat ieri, 7 martie 2017, declarațiile fostului premier al statului, Vitold Fokin, potrivit cărora, în 2014, Kievul putea vinde peninsula Crimeea Federației Ruse.

“E o versiune improbabilă, dar există. Nu trebuie să excludem acest moment”, a menționat sursa în cadrul unei emisiuni TV, difuzată de “112 Ucraina”. El a mai adăugat că în primăvara lui 2014, Kievul era în panică și confuzie totală.

Dacă e să credem celor afirmate de Fokin, atunci, „în cazul în care anexarea nu s-ar fi produs, Moscova ar fi pierdut-o pentru totdeauna, deoarece aici ar fi venit americanii. Rusia poate fi înțeleasă – acolo este flota ei maritimă”, a subliniat fostul premier.

În același timp, presa din Rusia îl citează pe membrul Consiliului Federației pe probleme internaționale, Serghei Țekov, care consideră că nu e cazul să fie luate în serios spusele fostului premier de la Kiev. „Fokin este primul distrugător al Ucrainei. Nici atunci n-au tratat adecvat situația, și nu o fac nici acum”, a reiterat senatorul rus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?