Vocea diasporei

Savanții: Timp de 100 de ani, omul evoluează într-o ființă bizară

Savanții: Timp de 100 de ani, omul evoluează într-o ființă bizară

Corpul uman este un organism viu, care se adaptează la mediul înconjurător și la provocările vieții, iar savanții afirmă în în ultimii 100 de ani corpul uman s-a schimbat nu în direcția cea bună …

Savanții afirmă că în ultimul veac omenirea s-a schimbat mult. În opinia lor, omul evoluează în complex, dar schimbări pozitive sînt mai multe decît cele negative.

Astfel, în ultimii 100 de ani, s-a majorat considerabil greutatea medie a omului. Despre aceasta informează portalul „FAN”. Obezitatea a devenit o problemă serioasă pentru omenire, deoarece de ea suferă 29% din populația Pămîntului.

Un alt rezultat negativ al schimbărilor, în opinia savanților, este reducerea considerabilă a puterii fizice, precum și reducerea coeficientului intelectual al omului cu 14 puncte.

Studiile au mai menționat și schimbări pozitive. Printre acestea, de exemplu, este majorarea înălțimii medii a omului. Astfel, bărbații europeni, în ultimii 100 de ani au devenit mai înalți cu 11 cm decît strămoșii lor. Bărbații ruși însă au „crescut” cu 10 cm, înălțimea lor medie fiind de 178 cm.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

serj 9 mar. 06:14

"Ученые утверждают"... За что им, этим учёным зарплату платят, за высосанную из пальца информацию? По сути они сказали, что ожирение - это эволюция!!! Зачем тогда сидеть на диетах, искать причины в ГМО, в перемене условий жизни, винить прогресс... ведь всё дело в эволюции.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu