X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Taxele pentru poluarea mediului au adus la buget 17 mil. lei

7 mar. 2017,, 17:00   Economie
2631 0

În primele două luni ale anului curent, taxele pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, precum şi pentru activităţile economice care poluează mediul au adus la bugetul de stat 17 mil. lei.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Serviciului Fiscal de Stat, agenţii economici au achitat 12,1 mil. lei drept impozite pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, iar 5,1 mil. lei - pentru activităţile economice care poluează mediul (emisiile de gaze cu efect de seră, depozitarea deşeurilor).

Odată cu intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2017, a amendamentelor la legea nr. 281, taxele de mediu au trecut în subordinea Serviciului Fiscal de Stat. Taxa pentru poluarea mediului este percepută de la importatorii, producătorii şi achizitorii unor mărfuri precum: combustibil, hidrocarburi, îngrăşăminte, materiale plastice, precum şi produse ambalate în ambalaj de materiale plastice sau polietilenă. Taxa constituie 2% din valoarea produsului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?