Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vasile Chirtoca a fost reales preşedinte al Federaţiei de Box din Moldova

18 apr. 2013,, 17:15   Societate
5444 0
Foto: noi.md
Vasile Chirtoca a fost reales pentru a şasea oară în calitate de preşedinte al Federaţiei de Box din Moldova. În cadrul conferinţei de dare de seamă şi alegeri, candidatura lui Vasile Chirtoca a fost votată în unanimitate de toţi cei 48 de delegaţi. Vasile Chirtoca a prezentat raportul de activitate al federaţiei în perioada 2009-2013, menţionînd principalele succese obţinute de organizaţie. „În cei 20 de ani de independenţă, boxerii noştri au cucerit două din cele şapte medalii olimpice, obţinute de atleţii moldoveni. Boxul moldovenesc a ieşit pe arena mondială, iar sportivii noştri participă la toate competiţiile internaţionale importante. Boxul este cultivat deja în 18 raioane ale ţării”, a menţionat Vasile Chirtoca.

Totodată, Vasile Chirtoca şi-a exprimat convingerea că boxul moldovenesc se află într-o stare bună şi are un viitor pe măsură. „Sîntem în faţa unui nou ciclu olimpic de patru ani şi avem acum o echipă foarte puternică şi de perspectivă. Avem sportivi cu suficient potenţial pentru a obţine calificarea la Olimpiadă. Noi credem că vom parcurge acest ciclu olimpic astfel, încît să avem la Olimpiada din Brazilia trei boxeri. Acesta este scopul nostru”, a menţionat Vasile Chirtoca.

La rîndul său, antrenorul principal al lotului naţional de box, Petru Caduc, a menţionat că există 6 candidaţi principali pentru participarea la Jocurile Olimpice din anul 2016. Este vorba de Veaceslav Gojan, Alexandru Rîşcan, Vasile Belous, Victor Cotiujanschii, Dumitru Galagoţ şi Petru Apostol.

În funcţia de secretar general al Federaţiei de Box din Moldova a fost reales Nicolae Savcov. Petru Caduc a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului de antrenori, iar Anatolii Caigorodov – în calitate de preşedinte al Colegiului de arbitri. În prezidiul Federaţiei au mai fost aleşi Andrei Capsamun, Vladimir Poddubnîi, Maxim Certîcovţev şi Leonid Aizengard.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?