X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trump a înăsprit politica față de Rusia

7 mar. 2017,, 19:00   Externe
6816 0

Acum, Europa se bucură, nu tremură, nu va fi nici o înțelegere cu Kremlinul, este menționat în ziar.

Președintele SUA Donald Trump a întreprins pe neașteptate măsuri de constrîngere împotriva Rusiei, care a provocat aprobarea unei serii de aliați ai Uniunii Europene, scrie Wall Street Journal.

"Alegerea lui Trump a fost întîmpinată cu jubilări în Rusia, iar în Europa - cu multe emoții ... Dar, timp de șase săptămîni, și acolo, și dincolo emoțiile au început să se schimbe în unele opuse", scrie publicația.

Ziarul amintește că "starea de spirit fericită" în Rusia este legată de faptul că, în timpul campaniei, Trump vorbea despre Kremlin, cu un ton conciliant, criticînd NATO și UE.

Acum, după preluarea mandatului de președinte american Trump și-a ales cîțiva membri de rang înalt ai administrației care promovează cursul dur împotriva Kremlinului.

În plus, Trump însuși s-a declarat recent fan al NATO, susținînd un discurs pe ton aprobator, adresat Congresului, săptămâna trecută.

"Între timp, Europa aplaudă schimbarea, iar Moscova este îngrijorată. Diplomații europeni au declarat, că au fost asigurați că Statele Unite "nu-i vor vinde" Rusiei Europa de Est și Ucraina prin recunoașterea sferei de influență extinse a Moscovei", este menționat în articol.

WSJ citează cuvintele diplomatului de rang înalt al UE, care spune că Bruxelles-ul și Washingtonul au înregistrat progrese semnificative în direcția dezvoltării unei poziții comune.

"Nimeni nu a avut sentimentul că SUA și Rusia vor încheia vreo "înțelegere mare", a spus diplomatul după consultările de la Washington.

Ziarul notează că Kremlinul deja își moderează speranțele de a avea relații mai strînse cu Statele Unite ale Americii sau că poziția americană va fi una atenuantă.

Kremlinologii din Statele Unite ale Americii, scrie ziarul, susțin că "resetarea" temeinică a relațiilor cu Rusia a fost întotdeauna o sarcină dificilă, deoarece Putin nu și-o dorește.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?