Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Antreprenorii se plîng pe fărădelegile instanțelor (DOC)

7 mar. 2017,, 13:30   Capitala
4774 0

Antreprenorul Ramiro Stoianov se plînge pe fărădelegea instanțelor de judecată.


Compania ”Ratmir” SRL, al cărei reprezentant este Ramiro Stoianov, a fost obligată să demoleze două edificii de pe strada Kiev nr. 7/1 și 9, respectiv. Potrivit antreprenorilor, pretențiile autorităților sînt nejustificate, fapt despre care Stoianov a comunicat într-un interviu pentru NOI.md.

Ramiro Stoianov este convins că decizia instanțelor de judecată, care au recunoscut drept ilegale cele două construcții, sînt nejustificate. „Nouă ni s-a înaintat învinuirea precum că aceste două edificii au fost construite fără autorizație. Terenul pe care au fost ridicate clădirile nr.7/1 și 9 ne aparține încă din anul 2002. Pentru prima dată ne-am confruntat cu fărădelegea instanțelor de judecată în 2016, atunci cînd compania ”Capital Investments” SRL a cumpărat Casa de Cultură a Sindicatelor, amplasată în vecinătate. Reprezentanții acestei companii s-au adresat Inspecției de Stat în Construcții și Primăriei Chișinău cu cererea de a verifica toate actele noastre, invocînd că noi, chipurile, nu avem autorizație pentru efectuarea lucrărilor de construcție pe acest teritoriu. Noi însă avem toate actele necesare care confirmă legalitatea acestor construcții”, a comunicat Stoianov pentru NOI.md.



Potrivit antreprenorului, instanțele de judecată au acționat cu încălcarea legii chiar de la etapa incipientă a procesului. „Prima ședință de judecată s-a desfășurat în lipsa mea, pentru că eu mă aflam peste hotare. Atunci instanța a emis un verdict conform căruia clădirile noastre urmau să fie demolate. Noi am pierdut toate procesele, iar acum cerem ajutor, inclusiv, prin intermediul mass-mediei. Oare chiar trăim într-un stat în care nu există judecată și unde legile nu funcționează? Niciun prieten de-al meu stabilit peste hotare nu s-a confruntat cu incidente de acest fel. Timp de zece ani familia Stoianov a investit surse financiare în edificarea acestor obiecte. Dacă aceste clădiri vor fi demolate, noi riscăm să rămînem cu nimic. Despre ce fel de susținere a businessului în țara noastră putem vorbi?”, s-a întrebat Ramiro Stoianov.

Reprezentantul companiei ”Ratmir” SRL și avocații săi au expediat un demers pe numele președintelui Igor Dodon, pe care îl roagă să apere drepturile antreprenorilor. În document se menționează că ”în spatele deciziilor instanțelor de judecată stă promovarea anumitor interese de business pentru înstrăinarea terenurilor de pe strada Kiev și care se planifică a fi folosite pentru construcția centrului comercial «Ocean Mall»”.

De specificat că în proiectele companiei „Capital Investments” SRL, afiliată omului de afaceri și primarului de Orhei, Ilan Șor, se numără și construcția Centrului Comercial ”Ocean Mall” în locul fostei Case de Cultură a Sindicatelor. Imobilul se planifică să fie amplasat inclusiv pe teritoriul pe care, în acest moment, se află obiectele ce aparțin companiei ”Ratmir” SRL. Reprezentanții companiei ”Capital Investments” SRL și avocatul Anatolie Bănărescu refuză să ofere comentarii pe marginea acestui caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?