X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Studiu: Rețelele de socializare sporesc sentimentul de singurătate

8 mar. 2017,, 02:00   Externe
2019 0

Rețelele de socializare sporesc sentimentul de singurătate, arată un studiu efectuat de psihologii americani, citat de BBC News.

Studiul sugerează faptul că o activitate de peste două ore, în fiecare zi, pe reţelele de socializare precum Twitter și Facebook dublează riscul ca o persoană să experimenteze sentimentul de izolare socială. Autorii cercetării susțin că expunerea utilizatorilor la reprezentările idealizate ale vieţilor celorlalţi oameni generează, de asemenea, sentimentul de invidie.

”Nu ştim deocamdată care este cauza principală – utilizarea reţelelor de socializare sau izolarea socială”, a spus Elizabeth Miller, profesor de pediatrie la Universitatea Pittsburgh, coautoare a studiului.

”Este posibil ca tinerii adulţi care, iniţial, se simţeau izolaţi din punct de vedere social să apeleze la reţelele de socializare. Sau ar putea fi posibil ca folosirea excesivă a reţelelor de socializare să îi facă să se simtă, cumva, izolaţi de lumea reală”, a adăugat ea.

Potrivit acestui studiu, cu cât o persoană petrece mai mult timp pe reţelele de socializare, cu atât acea persoană are la dispoziţie mai puţin timp pentru interacţiunile sociale din lumea reală.

Utilizarea îndelungată a internetului poate să încurajeze, de asemenea, sentimentul de excludere, după vizualizarea fotografiilor unor prieteni care se bucură de un anumit eveniment la care utilizatorul nu a fost invitat. Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de 2.000 de tineri adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?