X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Urmașii lui Ștefan și Centrul pentru Cooperarea Tinerilor au dat start proiectului iExpert

7 mar. 2017,, 13:15   Societate
2217 0

Mișcarea de Tineret Urmașii lui Ștefan și Centrul pentru Cooperarea Tinerilor au realizat astăzi, 5 martie 2017, sesiunea de inițiere a participanților selectați în cadrul proiectului iExpert – curs de dezvoltare a calităților de lider în rîndul tinerilor.

Sesiunea de inițiere s-a desfășurat în cadrul Filialei Tîrgu-Mureș a Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” din capitală. Circa 50 de tineri selectați au avut parte de activități non-formale pe parcursul a 3 ore. Astfel, tinerii au reușit să se cunoască, să interacționeze, și-au prezentat așteptările și fricile față de desfășurarea proiectului și au stabilit cîteva reguli comune de comportament pe durata proiectului, întrunindu-le în documentul cu denumirea „Constituția iExpert”.

Atmosfera în cadrul sesiunii a fost una pozitivă și constructivă, astfel, în cadrul unei activități de simulare, participanții au abordat 5 cele mai importante probleme din domeniul tineretului. Așadar, fiind divizați în 2 grupuri: „Statul” și „Societatea Civilă”, participanții au discutat motivele apariției acestor probleme, soluțiile care pot remedia problemele date și cum vor interacționa între ei în procesul dat.

Tinerii au manifestat interes deosebit față de sesiunea dată și sînt pregătiți de prima sesiune cu expertul proiectului nostru. Astfel, pe data de 7 martie, în incinta Cafenelei „TUCANO” de pe str. Bodoni din Chișinău, la ora 16.00, va avea loc întîlnirea cu Denis Roșca, autorul “Cărții de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”. Autorul va prezenta numeroase biografii de succes ale personalităților de talie mondială, care au origini moldovenești
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?