X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Într-un parc din sectorul Rîșcani au fost defrișați 50 de arbori

7 mar. 2017,, 11:30   Capitala
3742 0

În weekendul trecut o companie privată a defrișat peste 50 de copaci pe o suprafață de 1300 de metri pătrați într-un parc din sectorul Rîșcani al capitalei.

Locuitorii orașului Chișinău califică această defrișare drept una ilegală. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi susține că compania dispune de toate actele necesare pentru defrișarea copacilor și construcția în acest loc a unui complex sportiv.

Defrișările în parcul din sectorul Rîșcani au avut loc pe 4 și 5 martie. Chișinăuienii susțin că au fost tăiați arbori sănătoși în vîrstă de 50-70 de ani. În scrisoarea parvenită pe adresa redacției NewsMaker (NM) mai scrie că „activiștii au reușit să afle că aceste lucrări au fost efectuate de compania „Garden Land”, la ordinul companiei „Microcell”.

Șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Eleferii Haruța, a comunicat pentru NM că Asociația este la curent cu defrișările, iar actele au fost eliberate încă în 2014-2015. „Potrivit autorizației de construire din 2014, în acest loc se prevede construirea unui centru sportiv. Ce va fi construit în realitate eu nu știu, acest lucru ar trebui să fie monitorizat de angajații Direcției arhitectură a Primăriei”, a spus Haruța.

Proprietarul companiei Microcell, Cristian Șipitca, a refuzat să spună ce intenționează să construiască în parcul din sectorul Rîșcani. El a spus că nu vrea să discute acest lucru la telefon, în roaming, și a propus să fie contactat săptămîna viitoare.

Nici la Direcția arhitectură a Primăriei nu am reușit să obținem vreun comentariu referitor la construcția în locul arborilor defrișați: pe parcursul întregii zile de lucru nimeni nu a răspuns la telefon. Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, a spus că mîine reprezentanții Companiei Microcell urmează să prezinte la Pretura sectorului Rîșcani actele care confirmă legalitatea lucrărilor: autorizația, certificatul de urbanism etc. Doar atunci situația va putea fi discutată mai detaliat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?