X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Viceministrul rus de externe va efectua o vizită la Tiraspol

7 mar. 2017,, 09:00   Politică
3283 2

Pe 13 martie, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigorii Karasin, va efectua o vizită în Transnistria.

Despre acesta a anunţat, luni, ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, în cadrul întrevederii la Tiraspol cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, Krasnoselski a spus că "trebuie să ne pregătim de venirea lui Grigorii Borisovici, să convenim asupra temelor ce vor fi discutate, pentru ca vizita să fie una încărcată, constructivă şi prodigioasă".

"Subiectul principal este situaţia politică externă care s-a creat în jurul Transnistriei. Aceasta, din păcate, se înrăutăţeşte. Dacă planurile Moldovei şi Ucrainei privind stabilirea controlului comun la frontieră se vor realiza, atunci nouă nu ne va fi uşor. De aceea aş vrea să ne sprijinim pe garantul şi mediatorul în procesul de negocieri, să ştim poziţia Federaţiei Ruse", a spus Krasnoselski.

Muhametşin a vorbit despre participarea sa, luni, la adunarea festivă prilejuită de cea de-a 26-a aniversare de la crearea Ministerului Educaţiei al Transnistriei. În cadrul evenimentului, el a înmînat instituţiei certificate pentru 50 de calculatoare şi 15 imprimante, achiziţionate la solicitarea Uniunii comunităţilor de ruşi din Transnistria, cu suportul Departamentului relaţii economice externe şi internaţionale al Moscovei şi Centrului de cooperare internaţională de la Moscova.

La finele întrevederii, interlocutorii au remarcat "dinamica sporită a contactelor bilaterale ruso-transnistrene, precum şi au convenit să menţină comunicarea activă pe marginea tuturor problemelor ce prezintă interes reciproc".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?