Vocea diasporei

Angajații Căii Ferate anunță proteste

Angajații Căii Ferate anunță proteste

Angajații ”Căii Ferate din Moldova” cer autorităților să le fie achitate restanțele salariale pînă pe 31 martie curent, notează NOI.md.

Cu această revendicare Federația Sindicală a Feroviarilor din Moldova și angajații „Căii Ferate” vor ieși la protest sîmbătă, 11 martie. Pe lîngă achitarea restanțelor salariale, manifestanții vor mai cere compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat al CFM.
 
În total, circa 9800 de angajați nu și-au primit salariile. Potrivit lui Ion Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova, suma datoriilor depășește 130 de milioane de lei.
 
Alte cerințe țin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămînă, cu anularea șomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămîni lucrătoare și majorarea salariului, în legătură cu creșterea tarifelor pentru serviciile comunale, a prețurilor la mărfurile de larg consum și devalorizarea valutei naționale.
 
Menționăm că pe parcursul mai multor luni ale anului trecut angajații Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și-au revendicat drepturile salariale, desfășurînd proteste la locul de muncă sau în fața instituțiilor publice. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulți feroviari abandonează serviciul.
 
Acțiunea de protest se va desfășura în această sîmbătă, între orele 10.00 și 13.00. Coloana de protestatari va porni de la Gara Feroviară Chișinău și se vor deplasa pînă în fața clădirii Guvernului.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Anna 6 mar. 22:21

Trezitiva robilor din somn! Cit pot sa ne fure partidele de la putere!De ce cum au venit la putere PD si PL au distrus asa majistrala.De ce in fruntea Caii Feratese afla concurentul cu majoritattea miscarii pasagerilor intregului Municipiu Chisinau. Conducerea Caii Ferate este duplita de finii, nepotii si cumatrii lui Topala, Cirinciuc si Ghimpul, dar si din umbra de reperezentantii Partidului Democrat. Cit se poate de rabdat asa dezastru, odata trebue de terminat de asa pocarie si coruptie la CFM. Nu stati acasa esiti si va aparati dreptul de lucrator a celui mai mare intreprindere de stat, furata si uitata de toti hotii de la putere.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu