X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova va fi creat un laborator de verificare a dispozitivelor medicale

6 mar. 2017,, 17:30   Societate
2359 1

Institutul de Standardizare din Turcia (IST) va susține autoritățile Republicii Moldova în crearea unui laborator de verificare a dispozitivelor medicale.

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi la Chișinău de președintele IST, Sebahittin Korkmaz, în cadrul întrevederii sale cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Potrivit președintelui IST, crearea unui asemenea laborator va facilita atît acordarea unor servicii medicale de calitate cetățenilor, cît și asigura instituțiile medicale cu utilaje moderne. În context, Sebahittin Korkmaz a menționat că instituția pe care o reprezintă este gata să susțină realizarea proiectului dat pe toate dimensiunile, inclusiv prin investiții directe.

La rîndul său, Octavian Calmîc a salutat interesul Institutului de Standardizare din Turcia privind stabilirea unor relații de colaborare cu instituțiile de profil din Republica Moldova, inclusiv prin realizarea proiectelor investiționale și de alt gen în domeniul dat.

Președintele IST se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 5-8 martie curent, avînd planificate întrevederi bilaterale cu conducerea Centrului Național de Acreditare MOLDAC, Institutul Național de Metrologie, Institutul de Standardizare din Moldova, alte instituții de stat, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale, elaborarea și realizarea diferitor programe și proiecte în domeniu, etc. Turcia va susține Republica Moldova în crearea unui laborator de verificare a dispozitivelor medicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?